Sulis hunde og kattepensjonat

    Vi skaper trygghet for din beste venn!

Mange lurer naturligvis på hvordan deres beste venn har det her hos oss, her er noen vanlige spørsmål - og svar om pensjonatet og våre rutiner!

 Hundespørsmål:

 

* Hunden min har mye/lite pels, hvordan er det med temperatur i kennelen?

 - Svar: Kennelen har fire "delavdelinger", 2 mindre avdelinger med 3 og 2 rom, mens de øvrige 14 rommene er fordelt på de to andre avdelingene. Hunder med lite pels som fryser lett får stå på de mindre avdelingene der det er mindre ventilasjon. Alle avdelingene har hver sin varmeregulering slik at vi kan justere etter behov - uansett om hunden fryser lett eller blir fort varm. Vi har varme i gulvet på alle rommene! Hunder med mye pels som er vant til å bo ute får oftest ha luken åpen døgnet rundt.

 

* Hvor ofte får hundene være i storgården?

- Svar: Hundene er i storgården hver dag i minimum en time for dagen, de aller mest aktive hundene får gjerne litt ekstra tid mens de litt mindre aktive/gamle/værsyke kanskje får litt kortere tid i storgården og mere kos og oppmerksomhet inne isteden.


* Hva skal vi ha med til hunden?

- Svar: I all hovedsak vaksinekortet, itillegg setter hundene ofte stor pris på å få med seg hundesenga si, buret, kurven eller hva de nå er vant til å ligge på. Ta gjerne med godis til hunden, men husk at vi ikke er sammen med hunden - setter den i halsen får vi det ikke nødvendigvis med oss! Leker kan forsvinne i storgården, så dette er på egen risiko.

 

* Må hunden min bo sammen med en annen?

- Svar: Nei, hundene har hver sine rom med hver sin luftegård. Noen hunder får løpe sammen i storgården, men da en av hvert kjønn da samkjønnsaggressjon er vanlig. Vi tilpasser slik at størrelse og raseforskjellene ikke blir for store i forhold til lek. Noen hunder blir dog usikker i kennelen og da kan det hende vi kombinerer to stykker som blir gode venner, dette ser ut til å være positivt både for den engstelige og for støttespilleren. Hundene har uansett fremdeles sitt rom tilgjengelig om det ikke skal fungere av en eller annen grunn.

 

* Hvilke vaksiner må hunden ha?

- Svar: Hunden må ha de vanlige grunnvaksinene som tas årlig. Dette er ett krav fra mattilsynet og først og fremst for å bevare din hunds sikkerhet. En uvaksinert hund eller en hund som har gammel vaksine kan bli alvorlig syk ved smitte.

 

* Må hunden være forsikret?

- Svar: Nei, den må ikke være forsikret. Men vi anbefaler det på det sterkeste og vurderer om vi skal innføre dette som ett krav. Alle hunder kan veterinær forsikres uansett alder i fks Agria dyreforsikring. Vi dekker IKKE skader som har skjedd hos oss med mindre vi har handlet uaktsomt (fks hull i gjæret og skade som følge av dette, hunder som med uhell har blitt sluppet sammen og begynt å sloss, hunder som skader seg på spisse gjenstander i gårdene og lignende).

 

* Hvor ofte får hundene fôr?

- Svar: Hundene blir fôret 2 ganger for dag, før åpningstid på morgenen og etter åpningstid på ettermiddagen.

 

* Kan vi ha med eget fôr?

- Svar: Ja, selvsagt kan dere det! Vi har også fryser og kjøleskap for råfôr. Ta dog kontakt om det er snakk om veldig lange opphold (10 dager eller mer) slik at vi får forberedt litt ekstra fryserplass. Det er dog ikke billigere å ta med eget fôr.

 

* Hunden min er veldig skeptisk, tar dere hensyn til dette?

- Svar: Ja, vi har som slagord at vi skaper trygghet for din firbente venn og det mener vi 100%. Hunder som er usikre setter vi i de rommene der det er færrest hunder. Det er dog ikke alle hunder som egner seg for kennellivet, vi prøver så godt vi kan men en sjelden gang fungerer det dessverre ikke uansett hvor mye hensyn vi tar.

 

* Tar dere imot valper?

- Svar: Ja, vi tar imot valper. MEN valper under 10 måneder får ikke vanlig rom og opphold. De skal være sammen med oss og være med på vårt liv. Vi har begrenset med kapasitet på dette tilbudet. 


Prisen per døgn er her 400,-

Kattespørsmål:


* Får kattene være ute?

- Svar: Ja, vi har en luftegård tilknyttet hvert rom som de kan gå ut til. 


* Får kattene mat hos dere?

- Svar: Ja, de får fôr hos oss. Vi bruker Bozita for kastrerte katter. Vi gir gjerne katten råfôr eller våtfôr om dette medbringes. 


* Hva skal vi ha med til katten?

- Svar: Vaksinekortet er første bud. Ellers setter de ofte pris på å ha med en kurv, en liten madrass eller lignende.


* Må kattene vaksineres?

- Svar: Ja, de må vaksineres. Vaksinene de skal ha er de vanlige vaksinene som taes årlig hos veterinær. 


* Er ukastrerte katter velkommen?

- Svar: Vi foretrekker at kattene er kastrerte, men forstår at noen rasekatter brukes i avl og disse er selvsagt velkommen. Følger det problemer med skvetting utenfor kassa og lignende legger vi på ett gebyr på 50,- i døgnet, om det ikke er noen problemer med at katten er ukastrert lar vi det gå for vanlig pris.


* Blir kattene sluppet med andre katter?

- Svar: Nei, dette har sjeldent vært en suksess på andre pensjonat så vi har bestemt at vi ikke slipper katter sammen her hos oss. 


* Hvor ofte er dere å ser til kattene?

- Svar: Dette varierer noe, men vi er inne minimum 5 ganger for dagen, oftest også flere ganger. Da får de kos, det blir gjort rent og vi ser at de har rent vann og mat.