Sulis hund og kattepensjonat

    Vi skaper trygghet for din beste venn!

Linn Andreassen er mitt navn og jeg er daglig leder og eier av pensjonatet, jeg jobber 100% på kennelen og er per dags dato eneste faste ansatte. 


Jeg er oppvokst med hundetrening og oppdrett av hund og har fortsatt i disse baner selv. Har hatt raser som Schäferhund, Rottweiler, Australsk Terrier, Staffordshire Bull Terrier og Collie Langhår i eget eie. Vi har også alltid hatt katt og for meg er det obligatorisk å ha minst en egen katt til en hver tid, mine katter har gjerne en historie bak seg og er helt vanlige blandinger. Per nå har jeg Tunell Tom, Messi og Prikken som alle tre er sjefene på gården og trofaste skadedyrbekjempere!


Per nå eier jeg Collien Sarabi som står ute på fôravtale og Border Collien Zelda. Jeg trener ikke noe spesifikt med Zelda men håper og konkurrere litt i lydighet og bruks etterhvert når hun blir eldre.


Jeg har tidligere jobbet for veterinær og har mange gode erfaringer med meg fra den jobben. Etter å ha eid kennelen siden høsten 2015 begynner erfaringene og bli mange men fremdeles lærer man stadig noe nytt og jobben her er uendelig spennnende og lærerik!


Jeg er veldig interessert i hundens naturlige språk og elsker å studere hvordan hundene snakker seg imellom. Dette er det stor forskjell på imellom de forskjellige rasene og det er virkelig spennende å se forskjellen å lære seg mer om hver enkelt rase. 


Ellers er jeg glad i det meste av hundetrening og har en spesiell interesse for avl. Har hatt to schäferhundkull og har Colliekull under planlegging.


Dyrene som bor her fast

Tunell Tom - født ca 2015


Tom kom til oss i februar 2016, alvorlig dehydrert og totalt utmagret ble han funnet i tunellen nede ved oss. En snill forbikjørende så han, stoppet og plukket han opp. Han kom til oss med han, uvitende om hvor han ellers skulle levere den dødssyke katten. Vi tok han imot, fikk han kjørt til veterinærene i en hast og fikk behandlet han for sin dehydrering. 


Tom flyttet så inn til oss, i starten bodde han på badet hvor han fikk spesialfôr og vann mens han la på seg igjen. Når han begynte å kvikne til liv etter ett par dager var han livredd mennesker, men etter timesvis med kos og håndtering ble Tom en skikkelig kosepus! 


Dessverre og ikke uventet var det ingen som savnet Tom, dermed mistet han sine edlere deler og etter tre måneder i fangenskap hos oss med kjærlighet og stell i søken på hans eiere som aldri dukket opp ble det bestemt at Tom fikk bli hos oss. Det har vi aldri angret, Tom er en fantastisk lojal pus med masse kjærlighet for oss. Han er en god musefanger og holder seg nær hjemmet. Vi håper vi får ha Tom hos oss i mange år og er så glad i vår heldige lille pus som klarte seg i vinterkulda mot alle odds <3 

Messi - født 2013


Messi hentet vi 1.september 2014, samme dato som vi overtok pensjonatet. Han kunne ikke bo hos eierne sine lengre pga allergi og vi hadde sårt behov for en musefanger da stedet her var fyllt med gnagere når vi overtok. 


Messi er en herlig pus, han er ikke så alt for sosial mot fremmende men mot oss som bor her er han full av kjærlighet. Han er en eventyrer som hvert år reiser på ferie når det blir høysesong. Første året han gjorde det var det stor sorg da vi trodde vi hadde mistet han til reven, men når sommeren er over kommer han tilbake hvert eneste år, mer velfødt enn når han dro god og mett på skogens gnagere! 


Messi er uten tvil sjefen i gjengen, han blir sett høyt opp til av vår unge Prikken og ingen av hundene våre har noen gang prøvd å yppe seg på "gaupa" vår. Messi er en stor og bestemt herremann som man ikke ypper seg på! =D

Prikken - født juni 2016


Prikken er den første katten vi tok inn til kennelen som kattunge, etter å ha mistet flere katter valgte vi å ta inn en kattunge for å se om det var ett valg som gjorde at vi slapp at kattene forsvant. 


Så langt har Prikken oppfylt forventningene, han er svært stedsbundet og går aldri langt vekk fra hjemmet. Han oppleves også alvorlig miljøskadet og kommer gjerne våre kunder løpende i møte uavhengig om de har en rottweiler i lina si eller ei... 


Han har en stor personlighet og ikke sjeldent må jeg ut å se etter kundene mine når jeg har hørt bilen komme men de aldri kommer inn. Ikke sjeldent står de da midt på gårdsplassen med en katt på skulderen som ikke vil av, det er vår kjære prikken vår absolutt beste kundebehandler som alltid gjør at våre tobente kunder føler seg velkommen! Ikke sjeldent spør barna til våre stamkunder etter Prikken når de er her, og roper man på han kommer han alltid løpende. 


Prikken har en vakker personlighet, han er arvtaker etter sjefen over alle sjefer vår kjære Max som dessverre ble tatt av reven høsten 2016 og vi ser mye av Max i han både i utseende og i oppførsel. Vi håper Prikken blir gammel og grå her hos oss og at han fortsetter å være den rareste og kuleste miljøskadde katten i verden! =)